De nieuwe VOR-kampioene is… Laurence Van Tilborg

Het afgelopen weekend stond met stip aangeduid op de VOR-kalender: het seniorenkampionschap. Dit schouwtoneel ging door in het Azelhof in Lier en werd verreden over drie manches.

Steve Auwers pakte de eerste dag meteen de leiding met Extreme M, een negenjarige ruin van Vaillant x Prince Paradiso. Zij finishten in 37.59 seconden en werden op de voet gevolgd door Patrik Spits die met Javanna van de Torredreef (Wandor van de Mispelaere x Guidam) de tijd stilzette in 37.95 seconden. De derde plaats ging naar uittredend kampioen Nico Van Der Plaetsen en Ultra Blue J (Mr. Blue x Kouglof II) met 38.2 seconden. Laurence Van Tilborg wist met Havannah du Chablis (Lord Z x Feo) ook een foutloze rit neer te zetten in 38.32 seconden en eindigde op de vierde plaats.

Op zaterdag stond de tweede manche op het programma. Hierin bleven 8 van de 33 deelnemende combinaties volledig foutloos. Voor de aanvang van de finale stond Steve Auwers nog steeds aan de leiding met Extreme M.

De finale op zondag bestond uit twee omlopen en zoals het een echt kampioenschap betaamd word het klassement vaak nog door elkaar geschut op het laatste moment. Dat was ook nu niet anders. Steve Auwers en Extreme M lieten alle balken onaangeroerd over beide omlopen, maar één strafpunt tijdsoverschrijding in de tweede finaleronde werd zwaar afgestraft, waardoor ze de de overwinning nipt aan zich voorbij moesten laten gaan.

Laurence Van Tilborg hield alle zenuwen onder controle en presteerde sterk door met haar Havannah du Chablis nogmaals twee nulrondes neer te zetten. Het eindresultaat luidde dan ook: Laurence Van Tilborg en Havannah du Chablis op één. Steve Auwers (Extreme M) op twee en titelverderiger Nico Van Der Plaetsen (Ultra Blue J) op drie na vier strafpunten in de eerste finaleronde.
 

Foto'sAll rights reserved © 2019 Vlaamse Onafhankelijke Ruiters - Design by PWEB