Dorien De Koning wint Amazonekampioenschap

De Antwerpse amazones streden om de kampioenstitel tijdens de tweede editie van Jumping Zellaer. Een wedstrijd met enkel amazones zorgt steevast voor een heuse strijd in de ring en ook nu was het niet anders.

Op vrijdag vond de eerste manche plaats die rechtstreeks op tijd gereden werd. Stephanie Goemare snelde met Topaas d’Edouard Joly naar de overwinning en kwam zo aan de leiding in de tussenstand. Mieke Ceuterick zette met haar twee paarden een snelle tijd neer, maar telkens viel er een balk uit de lepels. Strafpunten werden omgerekend naar extra seconden en dat zorgde ervoor dat Mieke nog tweede en derde eindigde, met Indira Jade de Dwerse Hagen en Kalifa. Stephanie Goemaere volgde op de vierde plaats met Cash Maker en Dorien de Koning werd vijfde met haar trouwe partner Hassan.

Na de tweede manche op zaterdag en de finale op zondag werd het klassement nog duchtig door elkaar geschut. In de uiteindelijke uitslag werden Dorien De Koning en Hassan gekroond tot de kampioenen, met Stephanie Goemaere en Topaas d’Edouard Joly als vice-kampioenen en Annelies Bastenie met Getricia II op plaats drie.  All rights reserved © 2019 Vlaamse Onafhankelijke Ruiters - Design by PWEB