Succesvol Kampioenschap in de Kraal

Afgelopen weekend stond in de Kraal het VOR Kampioenschap Jonge Paarden op het programma. Paarden van 4, 5 en 6-jarige leeftijd konden zich over twee manches op donderdag en vrijdag kwalificeren voor de grote finale op zondag.

In de rubriek voor 4-jarige paarden wisten 27 combinaties zich voor deze felbegeerde finale te plaatsen. Tien daarvan deden het foutloos in deze finale, maar enkel 4 combinaties wisten over alle omlopen een foutloze score neer te zetten. Zodoende mogen Nick Maes met Ollie van de Klotputten, Jorien Livens met Orivi, Max Verheyen met OO Seven de l'Equipe en Jan Geukens met O-Cartana VDM zich nu kampioen noemen.

Bij de 5-jarige paarden kwamen 29 combinaties aan de start. Opnieuw bleven 10 combinaties foutloos op zondag. Zes van hen sprongen ook al foutloos op donderdag en vrijdag en kwamen dus aan de start in een ultieme barrage. Daarin werd Marnick Spits met Nono van de Withoeve gekroond tot kampioen. Hij bleef foutloos in de barrage in 50,83 sec en kan zo Jan Caers met Noor v/h Stuyvenberghof voorblijven. Jessica Geurts en I have no Name bemachtigden de bronzen medaille. Zij kregen 4 strafpunten in 46,45 sec. Brent Onsia en Noah v/d Bisschop werden 4de met 4 strafpunten in 46,52 sec. Line Maes en Neely van de Werf noteerden met 4 strafpunten in 47,03 sec een vijfde plaats. Nick Vrins en Nopal van Tallaert eindigden 6de met 4 strafpunten in 52,48 sec.

Bij de 6-jarige paarden verkregen 30 combinaties een finaleticket. Vijf van hen sprongen een foutloze finale waarvan 3 combinaties zich voor de ultieme barrage wisten te plaatsen. Daarin wist enkel Tinne Vermeiren met My Secret of Usie opnieuw foutloos te blijven. Zij mogen zich in een tijd van 40,80 sec nu dus kampioen noemen. Sander Kenis en Miana van de Nianahoeve werden vice-kampioen met 4 strafpunten in 37,94 sec. Het brons was ditmaal voor Nils Vanhees. Hij kreeg met Memory V&V 4 strafpunten in 38,68 sec.

Naast het kampioenschap stond er uiteraard ook een klasse 6 Grote Tour op het programma! Hierin was Danny Van Es oppermachtig met Zico V door dubbel foutloos te blijven in 34,6 sec. Maxime Tyteca volgde met Hechley Lucky op twee in 38,88 sec terwijl Neal Vanderwegen met Isidor J.H. Z derde werd in 38,91 sec.

Op zaterdag in de klasse 6 KT was het net als vorige week Luc Nuyens die met Garry van de Pertjeshoeve de overwinning op zijn naam schreef. Zij bleven dubbel foutloos in 27,77 sec. Zowel Marnick Spits als Nico van der Plaetsen kwamen over de finish in 28,05 sec. Zij behaalden zo met respectievelijk Carlina DH als Ultra Blue J een ex aequo tweede plaats.

In de klasse 6 KT op vrijdag was Liesje Vanderwegen de winnares met Grease van 't Prinsenveld. Zij bleef in 23,34 sec voor op Steve Auwers. Auwers kwam met Checker over de meet in 24,05 sec. Ellen Geilfuss tekenden voor de derde plaats in 24,16 sec.

De klasse 5 rubrieken werden gewonnen door Laurence van Tilborg met Lokita en Danny van Es met Zyco V.All rights reserved © 2019 Vlaamse Onafhankelijke Ruiters - Design by PWEB