VOR-Beker voor Mark Voeten

De strijd om de VOR-Beker op Stal Rollenbeek was meer dan spannend te noemen. In de eerste manche op vrijdag wisten maar 4 van de 23 combinaties een foutloos parcours af te leggen in dit parcours rechtstreeks op tijd. Het was hierbij Nico van der Plaetsen die met Ultra Blue J de eerste prijs wegkaapte in 66,6 sec. Mark Voeten volgde met For Queen & Country WZ op de tweede plaats in 68,87 sec. Voor Stijn van Gorp en Genster vd Peule was er een derde plaats in 73,92 sec. De vierde foutloze combinatie was Laurence van Tilborg met Fetricia van Beek. Zij legden het parcours af in 80,21 sec. Geert van den Branden was met Gerard de snelste vierfouter, zij werden vijfde in 61,64 sec.

Op zaterdag stond de tweede manche op het programma. Hierin wisten 9 van de 20 combinaties een barrageticket te bemachtigen. Zes daarvan bleven dubbel foutloos. Mark Voeten was daarin het snelste door met For Queen & Country WZ te winnen in 32,7 sec. Geert van den Branden volgde op twee met Gerard in 33,5 sec. Rik Heylen bemachtigde met Heavenly van de Noordheuvel de derde plaats in 34,33 sec. Voor Laurence van Tilborg en Fetricia van Beek was er opnieuw een vierde plaats, ditmaal in 35,53 sec. Sofie Janssens en Anybody sloten de top vijf af in 36,99 sec.

In de finale waren het uiteindelijk drie combinaties die beide omlopen foutloos wisten af te leggen en dus op het podium mochten plaatsnemen. Mark Voeten en For Queen & Country WZ behaalden hierbij goud en bleven zo voor op Rik Heylen met Heavenly van de Noordheuvel. Voor Stijn van Gorp en Genster vd Peule was er brons.

Foto'sAll rights reserved © 2019 Vlaamse Onafhankelijke Ruiters - Design by PWEB